Szkoła Mistrzów Kawy

Każdy miłośnik kawy wie, że dobra, aromatyczna i profesjonalnie przygotowana kawa, może nie tylko pobudzić, dodać energii, ale przede wszystkim rozpieścić nasze zmysły. Jednak wiemy, że parzenie kawy jest sztuką, którą jednak nie każdy jest w stanie pojąć. Dlatego też, już od kilku lat funkcjonuje Szkoła Mistrzów Kawy.

Jest to cykl szkoleń prowadzonych pod hasłem: „kawa, człowiek, maszyna”. Połączenie właśnie tych trzech składników: wysokiej jakości ziaren kawy, profesjonalnego sprzętu i umiejętności człowieka, są gwarancją otrzymania doskonałego espresso.

Szkoła Mistrzów Kawy złożono po to, by także w naszym kraju, wprowadzone zostały najlepsze standardy przygotowania, serwowania, a także spożywania kawy. Z kursów prowadzonych w ramach działalności tej specyficznej szkoły, skorzystało już kilka tysięcy osób. Podczas szkoleń jego uczestnicy poznają jak rozróżniać mieszanki kawy, jak przygotować perfekcyjne espresso, a także metody przyrządzania napojów kawowych według różnych receptur.

Jednym z trenerów prowadzących szkolenia w Szkole Mistrzów Kawy jest Marcin Rusarczyk, znany także z telewizyjnych spotów reklamowych, w których dzieli się z telewidzami tajnikami wiedzy dotyczącymi parzenia kawy. W 2005 roku Marcin Rusarczyk zdobył tytuł Mistrza Polski Basistów.

Szkoła Mistrzów Kawy posiada także swoją stronę internetową, na której, każdy pasjonat kawy, może poznać tajniki parzenia różnych rodzajów kawy, dodatków i przypraw do kawy. Znajdziemy na tej stronie także przepisy na oryginalne napoje kawowe z różnego rodzaju dodatkami.

Szkoła oferuje cztery rodzaje kursów: podstawowy, który zaznajamia z historią kawy, gatunkami kawy, sposobami parzenia kawy i przygotowaniem espresso; zaawansowany, obejmujący sztukę spieniania mleka i przygotowania cappuccino, kreowanie wzorów pianką z mleka i przygotowanie drinków kawowych; menadżerski, który uczy zasad opracowywania menu kawowego, zdobywania i utrzymywania klientów oraz zarządzania personelem i podnoszenia jego kwalifikacji. Ostatnim rodzajem jest kurs dystrybutorski, który uczy jak zdobywać klientów, zapoznaje z rodzajami ekspresów do kawy, metodami ich sprzedaży, oraz utrzymania relacji z klientami.


Warning: mkdir(): Disk quota exceeded in /home/fzf/public_html/423.pl/wp-content/plugins/comet-cache/src/includes/traits/Ac/ObUtils.php on line 364

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Cache directory not writable. Comet Cache needs this directory please: `/home/fzf/public_html/423.pl/wp-content/cache/comet-cache/cache/http/www-kawa-846-pl`. Set permissions to `755` or higher; `777` might be needed in some cases.' in /home/fzf/public_html/423.pl/wp-content/plugins/comet-cache/src/includes/traits/Ac/ObUtils.php:367 Stack trace: #0 [internal function]: WebSharks\CometCache\Classes\AdvancedCache->outputBufferCallbackHandler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/fzf/public_html/423.pl/wp-includes/functions.php(3743): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/fzf/public_html/423.pl/wp-includes/class-wp-hook.php(286): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/fzf/public_html/423.pl/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/fzf/public_html/423.pl/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/fzf/public_html/423.pl/wp-includes/load.php(679): do_action('shutd in /home/fzf/public_html/423.pl/wp-content/plugins/comet-cache/src/includes/traits/Ac/ObUtils.php on line 367